В Японії ухвалили програму для боротьби із самотністю, щоб зменшити кількість самогубств

Дата: 29 Грудня 2021
A+ A- Підписатися
Уряд Японії ухвалив перші заходи для допомоги людям, які переживають самотність або ізоляцію. Таким чином у країні будуть боротися зі збільшенням самогубств, кількість яких зросла під час пандемії.
 
Про це повідомляє видання Japan Times.
 
Фото з відкритих джерел

28 грудня відбулося перше засідання нової робочої групи уряду Японії з питань самотності та соціальної ізоляції. Чиновники вирішили створити цілодобові гарячі лінії для консультацій, які можна буде отримати телефоном та в соціальних мережах.

Крім того, влада вирішила тісніше співпрацювати з громадськими організаціями, які допомагають запобігати самогубствам. У країні хочуть створити платформу, за допомогою якої громадські організації могли б співпрацювати одна з одною.

Уряд вважає, що самотність та соціальна ізоляція — це проблеми, які можуть трапитися з кожним, тому суспільство має протистояти їм разом. У країні хочуть допомогти самотнім та ізольованим людям відчувати себе пов’язаними з членами місцевої громади.

Проблема самотності та ізоляції стала ще  актуальнішою в часи пандемії коронавірусу. 2021 року у Японії на тлі пандемії зросла кількість самогубств, через це з лютого 2021-го у країні є міністр із питань самотності.

У програмі зазначають, що самотність і соціальна ізоляція – це проблема, яка може трапитися з кожним, тож суспільство має вирішувати її загалом.

Відомо, що уряд переглядатиме програму щороку.

Нагадаємо, за даними Європейського об’єднаного дослідницького центру кожен четвертий громадянин ЄС відчуває себе самотнім під час пандемії коронавірусу.

Кількість людей, які вважають себе самотніми, більш ніж удвічі перевищила рівень самотності, зафіксований у подібному опитуванні, проведеному 2016 року. За словами дослідників, молоді люди найбільше постраждали від заходів соціального дистанціювання та карантину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter