Для війни в Україні залучають чоловіків з Центральної Азії і викрадених чеченців – розвідка

Дата: 17 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Через недостатню кількість охочих їхати на війну в Україну, російська влада почала агітувати громадян Центральної Азії, які мешкають у Московському регіоні, а в Чечні продовжується практика викрадення чоловіків для відправлення на фронт.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України. 

Фото: Сергій Тарасенко

“Першість у цьому питанні займає Московський регіон – для формування нових армійських підрозділів місцеве керівництво дало вказівку співробітникам військових комісаріатів та відділів поліції “проводити агітаційні заходи” з громадянами Узбекистану, Таджикистану та Киргизстану”, – йдеться в повідомленні.

Окрім фінансової винагороди контрактникам, що воюватимуть проти України, пропонується отримання російського громадянства.

Водночас у Чечні триває формування і підготовка чотирьох батальйонів для відправлення на війну в Україні. Значну частину “добровольців” у сформованих батальйонах становлять викрадені чеченськими силовиками місцеві молоді чоловіки, здебільшого із сільської місцевості. 

“Практика викрадення чоловіків для поповнення добровольчих військових підрозділів, які воюють в Україні на догоду Москві, породжує хвилі невдоволення серед мешканців Чечні. Громадяни республіки виказують обурення тим, що Кадиров посилає мусульман брати участь і гинути на “чужій” війні двох християнських народів – росіян і українців. Така політика Кадирова сприймається як зрада мусульман”, – підсумували в ГУР.

Однак під загрозою кримінального переслідування за сфабрикованими звинуваченнями або під тортурами їх змушують підписувати контракти для участі у війні в Україні.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін намагається відправляти на війну проти України етнічні меншини, щоб уникнути проведення загальної мобілізації етнічних росіян. Аналітики відзначають переважання на війні в Україні неетнічних російських батальйонів, до складу яких входять війська з Чечні, Південної Осетії, Туви, Татарстану, Башкортостану, Чувашії та інших. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter