Для вчителів створили безкоштовний онлайн-курс про толерантну освіту

Дата: 01 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Для українських учителів розробили безкоштовний онлайн-курс про толерантну освіту в школі. 

Про це повідомили творці курсу з освітньої компанії “Всеосвіта”.

Фото: Getty Images

У межах 15-годинного курсу слухачам, серед яких можуть бути не лише вчителі, але й психологи, керівники гуртків, а також батьки, розкажуть, зокрема, про різні види дискримінації, про те, як та чи треба взагалі говорити вчителям про релігію з дітьми, а також як розповідати дітям про толерантність. Висвітлюватимуть і питання інклюзивної освіти та того, як інтегрувати толерантність у виховний процес.  

Серед лекторів  курсу послиня толерантності ООН Лариса Денисенко, координатор Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини” Сергій Буров, голова Об’єднання ЛГБТ-військових Віктор Пилипенко, засновниця та голова правління БО “Teenergizer” Яна Панфілова та інші. 

Нагадаємо, що менш ніж 14% повнолітніх українців дізнавалися про права людини в освітніх закладах, третина отримувала таку інформацію з телебачення та від родичів. Україна давно ратифікувала більшість міжнародних документів, що містять положення про освіту у сфері прав людини, але досі громадяни погано обізнані в цій сфері, а деякі навіть плутають права людини з правами споживачів.

На думку фахівців, однією з причин поганої обізнаності щодо прав людини є відсутність кваліфікованих викладачів у школі. Як показують останні соціологічні дослідження, понад половину вчителів, наприклад, досі вважають, що коротка спідниця провокує хлопців. Також 19% учителів відповіли, що ВІЛ-позитивні діти не мають навчатися з іншими в одному класі, а 13% цілковито погоджуються з твердженням, що гомосексуальну орієнтацію треба лікувати. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter