Для українських військових відкриють мовні курси

Дата: 29 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Для українських військових, які не володіють українською мовою на достатньому рівні, відкриють спеціальні курси. 

Про це розповів мовний омбудсман Тарас Кремінь

Ілюстраційне зображення. Фото: Yehor Konovalov

Кремінь провів зустріч з оборонцями зі 150 навчального центру командування Сил територіальної оборони ЗСУ. За його словами, дехто з центру підготував звернення на його ім’я. 

“Фіксують порушення і в столиці, і в багатьох регіонах півдня і сходу. Водночас домовились про відкриття мовних курсів для військовослужбовців, які хочуть вдосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою. Радо сприятиму і в питаннях створення такої мережі і в інших військових формування”, – каже мовний омбудсман. 

Відповідно до статті 15 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, мовою нормативних актів, документації, діловодства, команд, навчання, виховних заходів, іншого статутного спілкування та службової діяльності в ЗСУ та інших військових формуваннях, створених відповідно до закону, є державна мова.

Нагадаємо, що адміністрація Національного університету “Львівська політехніка” звільнила доцентку катедри української мови Ірину Фаріон за дискримінацію воїнів ЗСУ, які не говорять українською. Мовознавиця назвала їх “московротими”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter