Для родичів російських військовополонених створили сайт з інформацією про їхнє місцеперебування

Дата: 13 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Для громадян Росії, зокрема членів родини або знайомих російських військовополонених, запустили сайт “Окупант”, де вони можуть дізнатися про їхній стан та місцеперебування. 

Про це повідомили у телеграмі Центру протидії дезінформації при РНБО.  

Російські військовополонені / Фото з вільного доступу

“Окупант” – це інформаційний ресурс Апарату РНБО України, який в оперативному режимі надає інформацію про військовополонених збройних сил РФ, які вторглися на територію України, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Порталом зможуть користуватися громадяни Росії, зокрема родини солдатів або їхні знайомі, для отримання інформації про стан та місцеперебування полонених. За допомогою сервісів порталу родичі російських військовополонених матимуть змогу зв’язатися з представниками Міністерства оборони України.

В органі наголосили, що з російськими військовослужбовцями поводяться відповідно до Конвенції про поводження з військовополоненими (Женевська конвенція) – зокрема, вони забезпечені харчуванням, одягом та лікуванням, утримуються у нормальних умовах.

Нагадаємо, що українські військовослужбовці, яких звільняють з полону РФ, розповідають про факти жорстокого поводження та катувань з боку росіян.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter