Для модернізації укриттів уряд на рік виділив 2,5 мільярда гривень

Дата: 11 Січня 2024
A+ A- Підписатися

На 2024 рік український уряд виділив 2,5 мільярда гривень для модернізації укриттів. 

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Ілюстраційне зображення. Фото: НУШ

У листопаді минулого року посадовці звітували, що укриттями забезпечені майже 80% навчальних закладів. Нині цей показник складає 88%, а загалом до фонду захисних споруд цивільного захисту входять 60,5 тисячі укриттів. 

“Мета — довести цей показник практично до 100%. А також модернізувати сховища, які потребують оновлення. Для цього в держбюджеті закладено 2,5 млрд грн. Будемо контролювати їх ефективне використання місцевою владою”, – пообіцяв Шмигаль. 

Очільник уряду нагадав, що збільшуватись має не лише кількість укриттів, але і їхня якість. 

“Кожне укриття має бути інклюзивним, безпечним, комфортним і розташовуватися в зоні пішохідної доступності”, – наголосив він. 

Торік з бюджету на облаштування укриттів у навчальних закладах виділили 1,5 мільярда гривень, але до середини жовтня посадовці в регіонах витратили на укриття лише в школах менш ніж 10% виділених коштів. 

Нагадаємо, що торік у Львові за понад 2,5 мільйона гривень відремонтували укриття на три сотні людей. Втім, судячи зі схеми укриття, там не передбачили пандуса або ж ліфта для тих, хто має інвалідність. Особливістю укриття, на яку звертали увагу місцеві посадовці, є автоматичні двері, за словами розробників, встановили їх там безоплатно. 

Фотографія обкладинки: ЮНІСЕФ

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter