Для маріупольців створили спеціальний сайт: тут вони можуть розповісти про злочини РФ

Дата: 31 Березня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні створили новий сайт, на якому збиратимуть історії маріупольців для фіксації воєнних злочинів та створення меморіалу жертв російської агресії.

Про це повідомив автор бренду Маріуполя Сергій Родіонов у телеграмі. 

Джерело: телеграм-канал Маріупольської міськради

Він розповів, що 2016 року його команда представила проєкт “Бренд Маріуполя”, в якому окреслили стратегію розвитку міста.

“За кілька років Маріуполь перетворився на центр інновацій, експериментів, велику культурну столицю”, — сказав Родіонов.

24 лютого 2022 року, з початком широкомасштабного вторгнення РФ в Україну, Маріуполь став містом жахів та великої гуманітарної катастрофи, місцеві жителі досі перебувають в місті без звязку, переховуючись у підвалах. Лише за місяць тут загинули тисячі людей.

“Ми вирішили створити онлайн-архів історій маріупольців, щоб задокументувати військові злочини та створити базу для майбутнього меморіалу”, — розповів Родіонов.

Окупанти обстрілюють Маріуполь з перших днів вторгнення, станом на 17 березня там було зруйновано 80% житлових будинків. Бомби скидали навіть на пологові будинки та укриття, де перебувала велика кількість цивільних людей. Крім того, у місті вже кілька тижнів немає світла, тепла та води.  

Нагадаємо, що відповідальний за блокаду Маріуполя та вбивства цивільних російський генерал-полковник є одним з підозрюваних в організації “Іловайського котла”. Його ім’я Михайло Мізінцев

Раніше Мізінцев керував російською операцією в Сирії. Військові РФ там, за даними правозахисників з Amnesty International, так само як і в Маріуполі, навмисно вчиняли напади на лікарні та вбивали цивільних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter