Для дітей, які отримали психологічну травму під час війни, створили безоплатний реабілітаційний табір в Іспанії

Дата: 19 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Діти з гарячих точок України, які через війну стали свідками вбивств або втратили когось із рідних, можуть пройти психологічну реабілітацію в таборі Gen.Camp. Він розташований в Іспанії та є безкоштовною ініціативою громадської організації Gen.Ukrainian.

Про це повідомила засновниця проєкту Оксана Лебедєва в коментарі виданню “Українська правда. Життя”.

Фото: Громадський Простір

Учасниками табору є діти, які отримали психологічні травми внаслідок війни в Україні.

“Ці діти стали свідками вбивств, втратили обох або одного з батьків, пережили жахіття окупації, вижили під ракетними обстрілами та потребують якнайшвидшої психологічної допомоги. Трагічні історії деяких з них добре відомі українцям та за кордоном”, – наголошує засновниця проєкту.

Програма психологічного відновлення триває 30 днів. Протягом цього часу діти проходять когнітивно-поведінкову терапію, арттерапію, анімалотерапію (з тваринами) та терапію апаратом Tomatis за індивідуальними програмами.

Вони можуть проходити психологічну реабілітацію як у групах, так і індивідуально. Усе залежить від потреб конкретної дитини. За кожною з них закріплено окремого спеціаліста, який створює її психологічний профіль, а також педагогічну програму реабілітації.

У таборі дітям допомагають навчитися жити в новій реальності психотерапевти України та Ізраїлю, які спеціалізуються саме на дитячій психотравмі. Команда психотерапевтів, педагогів та наставників працює за державними протоколами МОЗ та розробляє авторські програми лікування дитячої психотравми.

“Психотерапевти відмічають, що лише за перші 10 днів бачать ефективність програм: у дітей значно знизився рівень тривожності, нормалізувалися сон та індивідуальні прояви травми. Це говорить про те, що гнучка дитяча психіка здатна до відновлення майже до 100%”, – заявляє Лебедєва.

Зараз перші 30 дітей віком від 6 до 12 років уже проходять психологічну реабілітацію. Нині триває приймання заявок на наступні заїзди до табору Gen.Camp на жовтень.

Щоб отримати допомогу, необхідно заповнити анкету на сайті Gen.Ukrainian за посиланням та пройти аудіо- або відеоспівбесіду з кураторами проєкту для уточнення даних.

Нагадаємо, що в Запоріжжі для жінок-переселенок та їхніх дітей відкрили безпечний простір. Безоплатні заняття та психологічні тренінги організували волонтери й благодійники. Активності проводитимуть у новому просторі Women Safe Space, розташованому в обласній бібліотеці. Щоб потрапити на тренінг, потрібно записатися в групі в телеграм “Безпечний простір для жінок-переселенок”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter