“Для жінок та осіб нетрадиційної орієнтації” – напис на дверях туалету Ради адвокатів

Дата: 19 Травня 2017
A+ A- Підписатися

На дверях жіночого туалету в Раді адвокатів Київської області висить листок з текстом “Для жінок та осіб нетрадиційної орієнтації”.

 

Про це 18 травня написала юристка, помічниця народного депутата Ігоря Луценка Ксенія Проконова на своїй сторінці в Фейсбук.

“Ось таке творіння висить в жіночому туалеті. Нагадаю, в органі самоврядування адвокатів. Професії, яка завжди вирізнялася освіченістю, інтелектом і повагою до законів. Нагадаю, в Україні існує антидискримінаційне законодавство і здійснюється робота щодо усунення hate speech. Коли міністр внутрішніх справ дозволяє собі стосовно затриманого на Євробаченні висловлювати побажання щодо проведення його дозвілля в тюремній камері, це викликає подив, оскільки людина на цій посаді повинна була далеко піти від рівня мислення пересічного, але це хоча б можна пояснити специфічною кримінальною субкультурою, в якій він обертається. Але коли подібне дозволяють собі адвокати, розумієш, що це було ще не дно”, – пише Проконова.

Як зазначають користувачі в коментарях, навряд чи відвідувачі або гості установи прийшли би сюди зі своєю роздруківкою, очевидно, що автором напису є хтось із працівників установи.

Проконова вважає напис дискримінаційним, що принижує як жінок, так і представників ЛГБТІ-спільноти.

“На відвідування туалету впливає суб’єкт, з яким ви недавно займалися сексом? Може, потрібно створити окремі туалети для прихильників різних поз?”, – обурюється вона в коментарях.

У свою чергу одна з керівників Коаліції з протидії дискримінації Ірина Федорович вважає, що описана ситуація є свідченням гомофобних настроїв зазначеної установи та вимагає реакції з боку комісії з адвокатської етики.

“Зрозуміло, звичайно, що наскільки гомофобне суспільство, настільки ж гомофоби адвокати, які живуть в цьому суспільстві. Але чи не повинні адвокати, бути трохи кращими, хоч на півкроку вперед у своєму розвитку, ніж суспільство? Чи потребує такий прояв (навіть не знаю чого – занадто багато можна дібрати визначень) з боку адвокатів реакції? Реакції з боку комісії з адвокатської етики, реакції з боку суспільства, реакції і негайних вибачень з боку самої ради адвокатів?”, – пише вона на своїй сторінці в Фейсбук.

Як відомо, у лютому 2017 року, адміністрація Дональда Трампа переглянула правила відвідування громадських туалетів для трансгендерів, прийняті при президенті Баракові Обамі.

Згідно із зазначеними правилами, державні школи мали би дозволяти школярам-трансгендерам відвідувати туалети у відповідності зі статтю, з якою вони ідентифікують себе самі. Ці нововведення розглядали як одне з найважливіших досягнень президентства Барка Обами.

22 лютого 2017 року міністерства юстиції і освіти США випустили спільну заяву, в якій ідеться, що вони вирішили скасувати попередні правила.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter