Для ексчиновника Херсонської ОДА, який співпрацював з окупантами, суд передбачив можливість вийти під заставу – ЗМІ

Дата: 19 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Для колишнього чиновника Херсонської ОДА Вадима Штепенка, який добровільно пішов на співпрацю з окупантами та був затриманий СБУ, Центральний районний суд Миколаєва передбачив можливість вийти під заставу у 800 тисяч гривень. 

Про це повідомило видання “Мост” з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

Вадим Штепенко. Джерело: видання “Мост”

15 лютого колаборанта затримали співробітники СБУ в Херсоні за підозрою у державній зраді. Як повідомили у відомстві, Штепенко є директором рекламного агентства, яке виготовляло агітаційні “борди” та листівки для псевдореферендуму РФ. За даними правоохоронців, вартість “замовлення” становила більше ніж пів мільйона у гривневому еквіваленті. Гроші Штепенко отримував від окупантів у російських рублях.

16 лютого, обираючи запобіжний захід, миколаївський суддя відправив колаборанта до СІЗО, але передбачив можливість внесення застави у сумі 800 тисяч гривень. Однак, як зауважує видання “Мост”, частини 4 та 6 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність) не передбачають альтернатив запобіжному заходу.

Раніше ZMINA повідомляла про затримання Штепенка, у матеріалі йшлося про херсонського підприємця, який надавав росіянам  PR-послуги з інформаційної підтримки кремлівського псевдореферендуму. Для цього він особисто займався розробкою “стратегії” ворожої інформкампанії за “приєднання” регіону до складу РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter