Дії російських військ вже завдали збитків довкіллю України на понад 1,35 трильйона гривень

Дата: 06 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок воєнних дій Росії довкіллю України завдано збитків на понад 1,35 трильйона гривень. Третини території України потребує розмінування. На це знадобиться понад 10 років.

Про це повідомляє Рахункова палата з посиланням на дані Оперативного штабу з фіксації екозлочинів РФ.

Джерело: unian.net

Внаслідок війни, яку РФ розв‘язала проти України, щодня через лісові пожежі, горіння нафтопродуктів і загоряння промислових об’єктів у повітря потрапляють небезпечні речовини. З початку повномасштабного вторгнення кількість таких викидів перевищила 67 мільйонів тонн, проти 2,2 млн тонн у 2021-му та 2020 році.  

Загалом в Україні вже постраждало 3 мільйони гектарів лісових угідь, а це майже третина лісового фонду нашої держави. Деякі з них – втрачені назавжди. Росія перетворила наші родючі чорноземи в найбільш забруднені вибухівкою землі у світі. Близько третини території України потребуватиме розмінування, на що знадобиться щонайменше 10 років“, – повідомляють в Оперативному штабі з фіксації екозлочинів РФ.

Також зазначається, що існує загроза не лише навколишньому середовищу України, оскільки війна спричинила низку проблем для довкілля всієї Європи. Одними з найбільших небезпек наразі є замінована дамба Каховської ГЕС та ядерний шантаж на окупованій Запорізькій АЕС.

Нагадаємо, в Україні 20% природоохоронних територій потерпають від бойових дій. Названі цифри можуть зростати, адже на частині територій досі тривають бойові дії, а решта перебуває під окупацією чи очікує на розмінування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter