Діти з України можуть безоплатно отримати художні книжки з єврейської тематики

Дата: 20 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Українське видавництво “Дух і Літера” співпрацює з програмою “Піжамна бібліотечка”, яка покликана подарувати дітям казки та познайомити з єврейською історією і культурою. У межах річної підписки на програму дітям з України віком від двох до восьми років можуть подарувати десять єврейських казок.

Про це пише “Детектор медіа” з посиланням на пресслужбу видавництва.

Приклади книжок, які можна отримати безоплатно

Програму з безкоштовного поширення літератури дітям у 2005 році заснував американець єврейського походження Гарольд Грінспун. Наразі він є керівником найбільшого у світі єврейського книжкового проєкту.

“У дитинстві в мене були проблеми з читанням і правописом, але я завжди любив казки. Коли я задумався про силу казок для передачі багатства єврейського життя і дізнався, що існують прекрасні єврейські дитячі книги, я зрозумів, що цією ідеєю варто зайнятися”, – розповів автор програми.

Так, батьки, що мають дітей віком від двох до восьми років включно, можуть долучитися до ініціативи та підписатися на розсилання на сайті “Піжамної бібліотечки”. Річна підписка дозволяє безоплатно отримати десять дитячих книжок.

“Любов до читання – одна з фундаментальних єврейських цінностей, яку більшість батьків хотіли б передати своїм дітям. Родинне читання – це найкращий спосіб підтримати зв’язок між поколіннями. Програма “Піжамна бібліотечка” раз у раз поширює ці цінності й заохочує батьків частіше знаходити час для читання і розмови з дітьми про найважливіші речі перед сном”, – йдеться в програмі.

Нагадаємо, що на освітній платформі Coursera зʼявився курс про Україну під назвою “Україна: історія, культура та ідентичності”. У ньому йдеться про минуле і сучасність країни, її людей та культуру. Лекції читатимуть представники університету “Києво-Могилянська академія”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter