Діти з Енергодара, яких відправляли “на відпочинок” до РФ, стали заручниками росіян – мер

Дата: 23 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Енергодарі та навколишніх селах у Запорізькій області батьки, чиїх дітей відправили “на відпочинок” до РФ, почали отримувати від окупантів повідомлення про “затримку” з поверненням.

Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Ілюстративне зображення. Фото: Інформатор
Деякі батьки, які попри повномасштабну війну, нещодавно відправили з Енергодара та навколишніх сіл своїх дітей до Краснодарського краю РФ, вже почали отримувати тривожні повідомлення“, – пише мер.

За словами Орлова, окупанти поставили перед фактом батьків, що діти “затримуються на відпочинку в Росії на невизначений термін“. Батькам наказали передати теплі речі та “заспокоїли“, що їхні діти ходитимуть там до школи. 

Раніше міський голова закликав батьків не віддавати своїх дітей та попереджав, що вони можуть стати заручниками.

На жаль, сталося саме те, ймовірність чого ми передбачали. Фактично діти зараз є заручниками терористів. І якщо одну частину батьків це зовсім не лякає, то інша відверто шокована таким розвитком подій“, – зазначає Орлов.

Нагадаємо, російські окупанти вивезли до РФ з анексованої Херсонської області кілька тисяч дітей. За словами росіян, щодня з окупованого регіону вивозять близько пів тисячі людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter