Діти у психоневрологічних інтернатах Луганщини потребують евакуації

Дата: 26 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

У Краснодоні та Ровеньках Луганської області у психоневрологічних інтернатах перебуває близько 150-200 важкохворих дітей, що потребують евакуації.

Про це розповів у інтерв’ю голові Центру інформації про права людини Тетяні Печончик для “Української правди” Юрій Бєлоусов, що керує департаментом з питань реалізації Національного превентивного механізму в Офісі Омбудсмана.

На непідконтрольній території залишилося 39 закладів соціального захисту, з них 21 інтернат, 18 територіальних центрів соціального обслуговування, переважно для людей похилого віку, які самостійно не можуть обслуговувати себе і у яких немає родичів“, – говорить Юрій Бєлоусов.

Загальна кількість осіб, які там перебували, – близько 4500, з них 1700 – це хворі, які не можуть за собою доглядати. При цьому немає даних про те, скільки їх залишилось зараз.

За словами Юрія Бєлоусова, в Горлівському інтернаті для людей з інвалідністю частину підопічних евакуювали, але близько 20 таких лежачих хворих не встигли вивезти. З них 19 людей вже померли. 

“Серед інтернатних закладів найважча ситуація в Краснодоні і Ровеньках Луганської області. Там психоневрологічні інтернати, де перебувають важкохворі діти. Ми постійно про них говоримо і хочемо їх забрати, але поки що не виходить. Там близько 150-200 дітей. Це діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування”, – зазначає Юрій Бєлоусов.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter