Дітей у Криму вчергове готували до служби в російській армії

Дата: 15 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада Криму провела низку заходів, де вчергове пропагувала серед дітей ідею несення служби в російській армії. 

Про це повідомили в Кримській правозахисній групі. 

Сюжет пропагандистського російського каналу про зліт “Юнармії” в Євпаторії 

Зліт так званої “Юнармії” та свято “захисника вітчизни” провели в Євпаторії та Сімферополі. Організаторами заходів виступили так зване міністерство освіти та науки окупованого півострова та відомства, які працюють над мілітаризацією дітей у Криму. 

У Євпаторії учасниками зльоту стали 250 школярів, яких протягом дня вчили стріляти зі зброї та розповідали про перспективи служби в армії РФ. У Сімферополі “свято захисника” зібрало сотні курсантів та членів так званих військово-патріотичних організацій. Їх так само навчали поводитися зі зброєю. 

Окрім цього, стало відомо, що незабаром у Криму російська влада має намір провести загальноросійські збори для членів “Юнармії”. Спеціально для цього на території дитячого табору “Артек” на гранти президента РФ побудували морську шхуну.

Як відомо, у Росії влада активно мілітаризує дітей. Подібні практики РФ використовує і на окупованих територіях. Нещодавно в прокуратурі АРК назвали організації, які працюють над мілітаризацією дітей на півострові.  Правозахисники нагадують, що військове навчання дітей – це порушення Росією міжнародного гуманітарного права і Стаття 51 Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року “Про захист цивільного населення під час війни” забороняє будь-яку пропаганду добровільного вступу до армії на окупованих територіях. Ця ж стаття конвенції забороняє примушувати мешканців окупованої території служити в збройних чи допоміжних силах держави, що окупує..

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter