Директор Антикорупційного бюро може бути залежним – правозахисник

Дата: 23 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Процедура звільнення директора Національного антикорупційного бюро не сприяє його неупередженості.

Про це заявив голова правління Transparency International Ukraine Андрій Марусов, повідомляє “Українська правда” з посиланням “Українські новини”.

Ті правки, які були прийняті, компромісні, вони мене, наприклад, не дуже радують. Тому що те, що впливати на його відставку може і президент, і парламент, це все робить його фігурою не стовідсотково незалежною. Це реально погано“, – сказав він.

На думку Марусова, багато чого буде залежати від того, на чому конкретно зосередиться бюро.

Нехай це буде залежна фігура, але якщо вони сконцентруються на корупції, хоча б всередині судової системи, це вже буде добре“, – додав він.

Разом з тим Марусов позитивно оцінює той факт, що термін каденції директора Антикорупційного бюро становить 7 років і перевищує термін каденції президента і Верховної Ради.

Нагадаємо, конкурсна комісія почала проводити співбесіди з претендентами на посаду голови Антикорупційного бюро. Перший етап відбору триватиме до кінця лютого. Ті, хто пройдуть його, будуть запрошені на другий етап у березні. 

Оскільки комісії доведеться прослухати більш як 100 претендентів, на співбесіду з кожним кандидатом у нас є лише 15 хвилин“, – розповів голова конкурсної комісії Рефат Чубаров.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter