Сім країн ЄС не радять своїм громадянам їхати в Україну воювати добровольцями

Дата: 29 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Німеччина, Бельгія, Франція, Італія, Люксембург, Нідерланди, Іспанія порадили своїм громадянам не їхати воювати до України як добровольці. 

Міністри юстиції цих країн підписали звернення з цього приводу після спільної зустрічі в Брюсселі 28 березня, пише Bild.

Солдат окупаційних збройних сил РФ у тимчасово окупованій частині Маріуполя

“Звичайно, ми хочемо запобігти поїздкам людей до театру воєнних дій”, – сказав міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент України Володимир Зеленський оголосив про створення в складі українських Збройних сил Інтернаціонального легіону для боротьби з російськими нападниками. 

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, станом на початок березня воювати добровольцями на боці українського уряду зголосилися 20 тисяч іноземних громадян, переважно з європейських країн.

Відомо, що до лав добровольців доєдналася 23-річна італійка Джулія Шифф. Вона — колишня пілотеса ВПС Італії, яка ще на початку бойових дій прибула до Києва та добровольцем вступила в Інтернаціональний легіон територіальної оборони, аби допомогти у боротьбі з російськими окупантами.

Джулія Шифф. Джерело: unionesarda.it

Одними з перших, хто виявив бажання допомогти українським військовим у боротьбі з російськими окупантами, стали польські добровольці.

На початку березня до України почали прибувати перші британські добровольці.

Британське видання The Independent також повідомляло, що воювати за Україну приїхали колишні солдати, рятувальники і звичайні цивільні з Нідерландів, Великої Британії, Канади, США тощо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter