Десять операцій та нуль замовників: поточні підсумки громадської кампанії “Хто замовив Гандзюк?”

Дата: 17 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Уже десять операцій перенесла активістка та керівниця справами Херсонського міськвиконкому Катерина Гандзюк, яку 31 липня облили сірчаною кислотою, а правоохоронці досі не почали шукати замовників нападу на неї.

Про це йдеться в поточних підсумках розслідування замаху на вбивство від громадської кампанії “Хто замовив Катерину Гандзюк?”

Ініціатори кампанії прозвітували двома десятками цифр у вигляді графіки.

1,5 місяця пройшло після нападу на Катерину Гандзюк. МВС вже затримало щонайменше 1 “стрілочника”.

“Стрілочник” мав 100% алібі. Журналістам довелось проїхати 1512 кілометрів, щоб викрити брехню поліції про першого затриманого у справі.

Знадобилось 30 000+ репостів щоб в МВС зрозуміли, що громадськість не вийде нагодувати лайном. Знадобилось 200 000+ лайків, щоб в МВС зрозуміли, якій кількості людей радикально не байдуже.

Знадобилась 1 заява посольства США. Знадобилась 1 заява ООН в Україні. Знадобилось більше 3500 згадок у ЗМІ, щоб поліція нарешті відпустила 1 непричетну людину!

Знадобився 21 день шаленого резонансу, щоб поліція затримала людей, схожих на нападників, замість того, щоб “вішати” провину на абсолютно “ліву” людину.

Наразі затримано ще 5 осіб. <…> 4 з 5 затриманих вказали на організатора злочину <…>

1 імовірний організатор (не замовник) не здає безпосередніх замовників або посередників замовлення нападу.

Поліція арештувала 1 трафарет із питанням “Хто замовив Катю Гандзюк?”
Прокуратура наразі шукає 0 замовників у справі Гандзюк, бо справа все ще не перекваліфікована на “замовну”. 0 міністрів МВС, прем’єр-міністрів та президентів висловили свою позицію щодо систематичних нападів на активістів та саботажу їх розслідувань Національною поліцією.
10 операцій уже перенесла Катерина”,
– йдеться в графічних підсумках..

15 вересня активісти також розповсюдили англомовні листівки серед учасників міжнародної конференції YES у Києві. Автори вказують на саботаж розслідування у справі Катерини Гандзюк.

Представникам громадянського суспільства довелося докласти чимало зусиль та чинити тиск на владу, щоб примусити розслідувати цей злочин. Існує чимало переконливих вказівок на те, що слідство навмисно намагається приховати справжнього замовника нападу.

Атака на Катерину Гандзюк – один із більше сорока випадків вбивств, нападів та спроб залякування громадських активістів в Україні, що сталися лише протягом останнього року. Усі ці випадки залишаються нерозслідуваними. Незважаючи на суттєвий публічний протест, керівництво України замовчує проблеми, ігноруючи безпрецедентну хвилю насильства над найбільш активними членами суспільства”, – йдеться в листівках.

Крім того, перед входом у Мистецький арсенал, де відбувалася конференція, розвісили банер “Хто замовив активістів? Хто замовив журналістів?”.

“Це нагадування про свавілля правоохоронних органів та відсутність зрушень у справах про переслідування активістів і тиск на журналістів”,  – пояснили ініціатори акції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter