Держсекретар США Блінкен відповів політв’язню Бессарабову, що США не забули про бранців Кремля

Дата: 16 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Державний секретар США Ентоні Блінкен надіслав відповідь на травневий лист-звернення до нього політичного в’язня Кремля, севастопольського журналіста Олексія Бессарабова, якого через сфальшовану незаконним “ФСБ Республіки Крим” кримінальну справу засудили до 14 років колонії суворого режиму. 

Про це повідомляє Крим.Реалії

Джерело: belsat.eu

Держсекретар США запевнив Бессарабова та інших українців – політичних бранців Кремля, що Сполучені Штати Америки не забули про вас та ще десятки ваших несправедливо засуджених співгромадян”.

Політично мотивовані переслідування мешканців Криму через їхню політичну позицію, етнічне походження чи релігійні погляди є абсолютно неприйнятними”, – мовиться в листі.

Насамкінець Блінкен наголосив: “Знайте, що Сполучені Штати продовжуватимуть закликати Росію звільнити усіх українських політв’язнів, яких вона незаконно утримує, аби Ви та інші політв’язні знову повернулися на свободу, возз’єдналися зі своїми близькими та продовжили життя в суверенній демократичній Україні”.

Нагадаємо, у травні, напередодні візиту державного секретаря США до Києва, Олексій Бессарабов звернувся до нього з відкритим листом, у якому йшлося про випадання з міжнародного порядку денного питання звільнення українців, позбавлених свободи за політичними мотивами на окупованому Кримському півострові та в Росії. Бессарабов пропонував, щоби будь-яким перемовинам з Кремлем передував обмін “усіх на всіх”.

Згідно з даними українських правозахисних організацій, усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі незаконно утримують щонайменше 102 людей. 76 із цього списку – кримські татари. ZMINA та газета “День” у серії “День народження за ґратами” щомісяця розповідає їхні історії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter