Держмовник Чорногорії вибачився після того, як написав про “напад України на “ЛНР”

Дата: 28 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Державна телерадіокомпанія Чорногорії RTCG вибачилась після того, як опублікувала текст про нібито напад України на окуповані проросійськими бойовиками території Луганської області, транслюючи наративи російської пропаганди. 

Вибачення журналісти принесли у твіттері. 

Скріншот публікації, що з’явилась на сайті RTCG

Публікація під заголовком “Українці напали на Луганську республіку?” з’явилась на сайті телерадіокомпанії 28 січня. У тексті транслювали твердження, зокрема, про те, що Україна стягнула війська на Донбас, а “напругу в регіоні підігрівають США та інші країни НАТО, які постачають зброю та військових інструкторів”.Окрім цього бойовиків так званої  “ЛНР” називали “народним ополченням”.

На публікацію відреагувало посольство України у Чорногорії. 

“У момент найбільшої загрози Росії напасти на Україну ми буквально приголомшені публікацією чорногорської громадської служби RTCG, яка легітимізує сепаратистське угруповання на тимчасово окупованих територіях на Сході України”,написали дипломати у фейсбуку. 

Від телерадіокомпанії вимагали якнайшвидше видалити провокаційну публікацію та не допускати в майбутньому розповсюдження інформації, яка не відповідає офіційній позиції Чорногорії щодо територіальної цілісності України та міжнародного права.

У відповідь на це мовник вибачився у твіттер-акаунті посольства та виправив публікацію. Нині вона має заголовок “Під час артобстрілу загинув солдат”, а з тексту прибрали згадку про нібито підігрівання напруги США та додали слово “самопроголошена” до абревіатури “ЛНР”. 

Таким вигляд публікація має тепер

Нагадаємо, що нещодавно вже колишній командувач ВМС Німеччини Кай-Ахім Шенбах був змушений подати у відставку після слів про те, що Україна ніколи не поверне собі окупований Крим і її не можна приймати до НАТО через окупацію частини територій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter