Держдеп США не довіряє заявам Росії про обставини падіння Боїнга

Дата: 03 Червня 2015
A+ A- Підписатися

Представники США стверджують, що заявам Росії про обставини падіння на Донбасі пасажирського літака рейсу МН17 не можна довіряти повністю.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, речниця Держдепартаменту США Марі Гарф зазначила, що російські припущення щодо авіакатастрофи неодноразово змінювалися.

“Зараз російська сторона змінює виклад подій. Спочатку вони казали, що це не була ракета “Бук”. Тепер вони раптом кажуть, що це “Бук”, але не їхній. Тому я просто думаю, що довіра їхнім заявам не є стовідсотковою“, – наголосила речниця Держдепартаменту.

Російський виробник зенітно-ракетного комплексу “Бук” 2 червня заявив, що літак “Малайзійських авіаліній” у липні минулого року був збитий старішою версією ракети. Радник генерального директора російського державного концерну “Алмаз-Антей” Михайло Малишевський на прес-конференції в Москві заявив, що такою старішою версією “Бука” досі користуються українські військові, і її вже немає в російському армійському арсеналі.

Пасажирський літак “Малайзійських авіаліній” був збитий у небі над Донбасом 17 липня 2014 року. Жертвами стали 298 людей. Більшість пасажирів були громадянами Нідерландів.

Україна і Захід підозрюють, що літак збили бойовики чи російські військові, Росія це заперечує і звинувачує у катастрофі українську сторону.

31 травня британські слідчі звинуватили Міністерство оборони Росії у тому, що для підтвердження своїх заяв було підроблено супутникові зображення з місця події.

Нагадаємо, у секретній доповіді, оприлюдненій російською “Новою газетою”, йдеться про те, що малайзійський лайнер Boeing-777 найімовірніше був збитий із зенітно-ракетного комплексу “Бук-М1” – такий висновок зробили російські інженери, в тому числі і розробники даного виду зброї.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter