“Боїнг” на Донбасі швидше за все збили з “Бука”

Дата: 06 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Малайзійський лайнер Boeing-777 найімовірніше був збитий із зенітно-ракетного комплексу “Бук-М1” – такий висновок в секретній доповіді зробили російські інженери, в тому числі і розробники даного виду зброї.

Як повідомляє російська “Новая газета“, в її розпорядженні опинився суворо конфіденційний документ під назвою “Результат експертної оцінки за фактом розслідування авіакатастрофи Boeing-777 (рейс МН17) 17.07.2014 р на Південному Сході України”.

“Найбільш ймовірною причиною руйнування літака Boeing-777 малайзійських авіаліній (МН17) в повітрі є вплив зенітної керованої ракети 9М38М1 зі складу зенітного ракетного комплексу “Бук-М1“, – йдеться в доповіді.

Такий висновок експерти зробили, проаналізувавши характер пошкоджень лайнера і зовнішній вигляд вражаючих елементів.

За даними журналістів видання, ця доповідь російських інженерів ВПК (у тому числі і того науково-виробничого об’єднання, яке проектує і випускає ракети типу “Бук”) повинна бути спрямована голландським фахівцям, які розслідують трагедію.

Журналісти відзначають, що не є експертами в питаннях авіації, балістики і ракетобудування, тому не можуть давати оцінку отриманій інформації. Зважаючи на суспільну важливість, вони опублікували цей документ повністю і пропонують російським і зарубіжним експертам вивчити наведені аргументи, факти і висновки. Всім зацікавленим сторонам запропоновано опублікувати результати своїх розслідувань на сторінках видання, щоб надати розголосу усім обставинам аварії літака і припинити спекуляції на цю тему.

Тепер вже з усією очевидністю можна стверджувати, що інсинуації екс-лідера сепаратистів Стрєлкова-Гіркіна про спеціально “підісланий літак з трупами”, підірваний над Донбасом, а також пропагандистські сюжети Першого каналу і “Комсомольської правди” про якийсь “український винищувач”, “секретного свідка” та “іспанського диспетчера”- не щось інше, як брехня“, – підкреслюється в повідомленні “Новой газеты”.

Пізніше лідер сепаратистів “ДНР” Андрій Пургін прокоментував цю доповідь – він продовжив наполягати, що зенітно-ракетний комплекс “Бук-М1”, з якого, згідно з висновками російських інженерів, був збитий літак, належав українським збройним силам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter