Державний російськомовний канал для боротьби з фейками запустять за три місяці – Мінкульт

Дата: 30 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Новий державний український російськомовний канал, який має боротися з російськими фейками, мають запустити через три місяці.

Про це повідомив міністр культури, молоді, спорту, інформаційної політики та туризму Володимир Бородянський, передає Громадське. 

Канал, про який ще в серпні заговорили в команді президента Зеленського, робитимуть на базі іномовлення, а тому для цього законодавчих змін, за словами Бородянського, поки не потрібно.

“Буде потужний канал за три місяці. Концепція постійно розвивається”, – сказав очільник Мінкульту.

Відкритим залишається питання, хто буде власником медіа. За словами Бородянського, наразі в нього є список лише “приблизних керівників”.  За допомогою нового каналу міністерство планує боротися з фейками. Так, за задумом чиновників, медіа розповідатиме, що насправді відбувається в Україні, зокрема й у художньому форматі.

Окремо Бородянський додав, що боротися з дезінформацією на території непідконтрольного Донбасу планують за допомогою освіти.

“Ми будемо запрошувати молодь, студентів приїжджати на нашу територію та дивитися, яка країна зсередини, що в нас відбувається”, — сказав Бородянський.

Як відомо, на початку серпня відповідальний за інформаційну політику в Офісі президента Кирило Тимошенко розповів про плани створити в Україні окремий російськомовний канал. Аудиторією цього медіа має стати російськомовне населення, яке проживає на окупованих територіях Криму і в непідконтрольних Києву регіонах Донбасу. Канал збиралися створити на базі UATV.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter