Держава побудує тимчасове житло для українців, які втратили домівки через війну

Дата: 11 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Держава побудує для українців, які втратили домівки через війну, тимчасове житло в десяти регіонах. Це будуть квартири, а не “модульні тимчасові споруди”. 

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв’ю Forbes. 

Фото з відкритого доступу

“Ми побудуємо для них не якісь модульні тимчасові споруди, а нормальні домівки в 10 регіонах. Люди не мають жити в спортзалах або школах. Ми вибрали проєкти, які можна втілити за три місяці. Це будуть саме квартири – здебільшого двокімнатні, але й однокімнатні й трикімнатні. Після того як ми відновимо домівки переселенців у містах, де вони жили до війни, вони переїдуть, а ці квартири будуть віддані військовим і всім іншим, хто стояв у чергах”, – розповів Тимошенко.  

Він зазначив, що потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир. Перші з них, за словами Тимошенка, будуть готові за три-чотири місяці:

“Існує багато не введених в експлуатацію, але фактично готових житлових будинків. У найближчий місяць держава почне їх викупати й надавати переселенцям. Усі ці квартири мають бути одразу з ремонтами, з меблями, з побутовою технікою”. 

На запитання про те, як розподілятимуть житло, Тимошенко повідомив, що насамперед “треба надавати квартири тим, хто не може знайти собі домівку чи проживає в спортивних залах, школах і так далі”:

“Очільники областей складають списки тих, кого потрібно найперше переселяти”. 

Читайте також: “Зруйновано вщент: як діяти, якщо окупанти розбомбили ваше майно, зокрема нежитлове”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter