Депутати Одеської облради вимагають скасувати держфінансування стрічки “Мій юний принц”

Дата: 18 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

17 грудня Одеська обласна рада ухвалила звернення до прем’єр-міністра України, міністерства культури та голови Державного агентства з питань кіно через “пропаганду ЛГБТ-стосунків” у фільмі “Мій юний принц”.

Про це повідомляє видання “Думская”.

Джерело: “Думская”

Проєкт рішення підготувала група “За духовність, моральність та здоров’я Одещини”. Ініціатором став депутат від партії “За майбутнє” Веніамін Унгурян.

Одеські депутати, які не бачили самої картини, адже фільм ще не готовий, наперед вважають її небезпечною для українців. Як зазначається у проєкті рішення, фільм “не лише популяризує одностатеве кохання та одностатеві партнерства, а й містить елементи, що становлять образу морально-етичних та релігійних поглядів та переконань громадян України“. Таким чином, вони бачать “спробу нав’язування суспільству чужої для українських сімейних цінностей думки про природність одностатевих партнерств” та вимагають скасувати його державне фінансування.

За звернення проголосували 58 депутатів, які представляють різні політсили. Єдина партія, більшість членів якої не погодилися із цим демаршем — “Європейська Солідарність”: три депутати — за, сім — не голосували.

Український повнометражний фільм режисера Хачатура Василяна “Мій юний принц”, присвячений складним стосункам підлітків із батьками. На думку фахівців, стрічка має всі шанси здобути міжнародні нагороди. Тізер твори опублікували 17 грудня.

У центрі сюжету фільму історія про 17-річного підлітка Поля. Він веде розгульне життя у шикарному домі на гроші, зароблені бабусею від продажу творів мистецтва та має нездорову прихильність до власної матері Софії. Незабаром в їх житті з‘являється молодий хлопець Антуан та його батько Марк, що приводить до трагедії.

Майбутня картина опинилася в центрі скандалу восени 2021 року, коли стало відомо, що вона стала переможницею 17-го пітчингу Держкіно та отримала держфінансування у розмірі 20 мільйонів гривень. Авторів фільму звинуватили у “пропаганді ЛГБТ” та “образі почуттів вірян”.

Нагадаємо, про те, що в Україні планують зняти стрічку “Мій юний принц”, головним героєм якої стане 17-річний гей, стало відомо у вересні 2020 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter