Депутату Херсонської облради, якого росіяни поставили очолювати “митницю”, загрожує до 15 років в’язниці

Дата: 26 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Одному з депутатів Херсонської обласної ради, який пішов на співпрацю з російськими військовими, оголосили про підозру у колабораційній діяльності.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Підозрюваний виступив з ініціативою початку митного оформлення товарів на Херсонській митниці, а також надав згоду на зайняття посади голови так званої “Херсонської митниці” при окупаційній владі Росії.

У повідомленні не називають імені депутата, але, судячи з фото, зробленого під час форуму політичної партії “Наш край” у вересні 2015-го у Херсоні, мова йде про Віталя Булюка.

Фото: khersonci.com.ua

Як зазначало видання “Мост”, Булюк очолював обласну митницю, а у 2014 році його люстрували. Попри це торік він виграв суд та отримав право відновитися на посаді, але не зробив цього. Відомо про зв’язки підозрюваного з так званим “головою” Херсонської ОДА, колишнім мером Херсона та нардепом від Партії регіонів у Верховній Раді 8-го скликання Володимиром Сальдом

11 травня Булюку вже повідомили про підозру у держзраді. Як вказували слідчі, 16 квітня він допоміг росіянам захопити будівлю однієї з міських рад області й, користуючись депутатським мандатом, закликав місцевих не протидіяти окупантам  роздавати “гуманітарну допомогу”. 

За підозрою у колабораційній діяльності депутату загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років. Також у нього можуть конфіскувати майно. 

Нагадаємо, що наприкінці квітня Служба безпеки затримала депутата Херсонської міськради Іллю Карамалікова за підозрою в державній зраді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter