Громадськість закликає ВР доприймати законопроекти на захист військовослужбовців

Дата: 19 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Правозахисна організація “Юридична Сотня” та коаліція громадських організацій і експертів “Реанімаційний пакет реформ” закликають депутатів Верховної Ради України ухвалити законопроекти, що посилять рівень соціального захисту учасників АТО.

Відповідну заяву сьогодні поширила прес-служба правозахисної організації “Юридична сотня”.

Згідно з заявою, з 9 законопроектів наразі парламентарі проголосували в першому читанні тільки за 2 – №6109, що надає рівні можливості для жінок і чоловіків військовослужбовців, та №6689, котрий встановлює порядок одночасної грошової допомоги для іноземців, які служать в ЗСУ.

“На прийняття цих двох проектів у другому читанні та схвалення решти 7 законопроектів залишається всього один пленарний тиждень цього року”, − наголошують правозахисники.

Депутатів зокрема закликають прийняти законопроект №5027, який запровадить надання компенсацій за найом житла не лише для офіцерів, а й для військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складу.

Ще два законопроекти №7330 та №7330-1 передбачають зміну назви “Високомобільні десантні війська Збройних Сил України” на “Десантно-Штурмові війська”, а також надання одноразової грошової допомоги сім’ям померлих військовослужбовців.

Проект закону №6052 пропонує надати можливість залишатись на службі військовослужбовцям, які отримали інвалідність внаслідок участі в бойових діях.

Ухвалення законопроекту №7161 забезпечить безстрокове встановлення групи інвалідності для учасників збройного конфлікту на Донбасі, що не дозволить в подальшому переглядати групу.

Останній законопроект №5640 надасть можливість оперативно приймати рішення щодо звільнення військовослужбовців, які без поважних причин відсутні за місцем проходження служби більше ніж два місяці. Це дозволить доукомплектовувати посади, які фактично залишаються незайнятими.

Всі проекти законів включені до порядку денного цього пленарного тижня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter