Депутата Тернопільської облради судитимуть за погрози журналістові

Дата: 05 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Минулого року депутат Тернопільської облради відкрито погрожував насильством місцевому журналісту і його колезі по редакції. Тепер йому загрожує до 3 років в’язниці.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Фото з відкритих джерел

За версією слідства, 7 квітня 2021 року депутат облради після опублікованого на фейсбук-сторінці друкованого ЗМІ допису про діяльність місцевої громадської організації, вимагав у журналіста припинити поширення цієї інформації.

Прокурори Бережанської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутата Тернопільської обласної ради за фактом умисної погрози насильством журналісту, у зв’язку зі здійсненням ним законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 345-1 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

За даними Інституту масової інформації, йдеться про депутата Олега Валова та його конфлікт із редактором видання “Береж.Інфо”.

Журналіст Володимир Якимів оприлюднив запис розмови з депутатом, який подзвонив йому після допису про благодійний фонд, до роботи якого залучена дружина Валова.

На записах чоловік просить “не чіпати громадську організацію із доброчинними намірами”.

Будете чіпати ㅡ я вас нах*р поламаю всіх. Ти просто не знаєш, що ти робиш. Ви не уявляєте, з ким ви зв’язуєтесь. Я вас не чіпаю, не кусаю…Але якщо ви будете чіпати цю організацію, мою дружину і всіх тих дівчат, які там займаються, я вас нах*уй на нуль помножу. Фізично, морально і так далі. Ти просто не знаєш, що я можу”, ㅡ йдеться на записах.

Схоже, саме ці записи редактор видання “Береж.Інфо” передав представникам ІМІ.

Журналіст також написав заяву у поліцію про погрози.

У коментарі ІМІ сам Олег Валов запевняв, що про фізичну розправу не йшлося.

Я телефонував не як до журналіста, я телефонував до людини, яку знаю давно, щоб захистити свою дружину. Ну чому вона має плакати, бо хтось в інтернеті щось таке пише? Про вбивство я теж не говорив. Я мав на увазі інформаційні війни. Якщо щось пишуть про мене, то я теж можу відповісти аналогічно”, ㅡ сказав він.

Депутат також додав, що тоді піддався емоціям, а якби знав, що розмову записують, був би делікатнішим та ретельніше добирав би слова. Тоді він наголосив, що готовий відповідати перед законом.

Наразі, за статтею, яку висувають депутатові, Валову загрожують виправні роботи, арешт до шести місяців, обмеження або позбавлення волі до трьох років.

Нагадаємо, в січні поточного року в Україні експерти зафіксували 19 випадків порушень свободи слова, з них десять стосувалися фізичної агресії проти журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter