Денісова звернулася до ОБСЄ та Москалькової з проханням щодо Миколи Семени

Дата: 07 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра та до Уповноваженого в РФ з прав людини Тетяни Москалькової з проханням посприяти виїзду Миколи Семени на лікування до Києва.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Російська влада звинуватила постійного автора інтернет-видань “Радіо Свобода” та “Крим.Реалії” Миколу Семену в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року ФСБ Росії провела обшук у його будинку, а в травні того ж року, після публікації матеріалу на сайті “Крим.Реалії”, Семені пред’явили офіційне звинувачення. У вересні минулого року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя призначив журналісту покарання у вигляді 2,5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки і забороною вести публічну діяльність.

“Миколу Семену засудили та позбавили права на професію, яка є суттю його життя і якою він займається більше 50 років: заборонили писати, знімати і вести будь-яку публічну діяльність. Але зараз мене турбує стан його здоров’я: він має захворювання хребта і серця. Кваліфіковану медичну допомогу Миколі Семені можуть надати у столиці України. Київський інститут нейрохірургії надіслав політв’язню офіційне запрошення. А журналіст, у свою чергу, звернувся до управління кримінальної інспекції ФСВП Росії в Сімферополі з проханням дозволити йому виїхати на лікування. Але існують ризики, що йому відмовлять”, – написала Омбудсман.

У 2016 році через заборону на виїзд із півострова журналіст не зміг власноруч отримати в Брюсселі європейську премію в галузі свободи слова ім. Павла Шеремета.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter