Денісова просить російського омбудсмана перевірити інформацію про побиття Балуха

Дата: 04 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова просить російського омбудсмана Тетяну Москалькову перевірити заяву адвоката Ольги Дінзе про побиття конвоєм після засідання суду засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха.

Про це повідомляє прес-служба Омбудсмана.

Денісова також звертає увагу Москалькової, що в СІЗО Балуху відмовляють у “наданні достатньої кількості води, що може значно погіршити стан здоров’я, з огляду на відмову чоловіка від прийому їжі”.

“У зв’язку з цим звертаюся до вас з проханням перевірити надану інформацію і, в разі її підтвердження, вжити необхідних заходів для відновлення порушених прав Володимира Балуха. Прошу проінформувати мене про результати розгляду цього звернення”, – йдеться в повідомленні.

Напередодні адвокат засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха Ольга Дінзе розповіла, що її підзахисного побив конвой після розгляду апеляційної скарги.

Балух продовжує в СІЗО безтермінове голодування, яке він оголосив 19 березня.

14 березня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму змінив вирок українському активісту Володимиру Балуху. Суддя вилучив зі звинувачення пункт про придбання боєприпасів, активіста засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4,6 тисячі гривень).

28 березня Міністерство закордонних справ України вимагало терміново звільнити Балуха. Український Омбудсман Людмила Денісова звернулася до російської колеги з проханням допустити лікарів до активіста.

2 квітня суд дозволив архієпископу УПЦ КП Клименту стати громадським захисником Балуха.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на його подвір’ї.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter