Денісова просить міжнародних правозахисників захистити “Кримську солідарність”

Дата: 31 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Українська Омбудсман Людмила Денісова закликала міжнародні правозахисні організації вимагати від Росії припинити переслідування правозахисників у Криму.

Таку заяву Денісова зробила у зв’язку з діями російських силовиків на засіданні громадського об’єднання “Кримська солідарність” у Сімферополі 27 жовтня.

“Вимагаю від Росії припинити тиск на правозахисників. Згідно з українськими, російськими законами і міжнародними договорами, вони повинні здійснювати свою діяльність виключно незалежно. Я закликаю міжнародні правозахисні організації Amnesty International Ukraine, Human Rights Watch, Freedom House та “Міжнародний Меморіал” приєднатися до захисту своїх колег із такою ж вимогою”, – написала Денісова у Facebook.

Раніше Міністерство закордонних справ України заявило про “рішучий протест” у зв’язку з діями російських силовиків на засіданні громадського об’єднання “Кримська солідарність” у Сімферополі 27 жовтня. Як йдеться у заяві МЗС України, те, що трапилося, є “черговим посиленням репресій із боку Росії щодо громадян України”, а дії російських силовиків стосовно адвоката Едема Семедляєва, правозахисниці Лілі Гемеджи і координатора “Кримської солідарності” Дилявера Меметова “є черговою спробою залякування”.

Нагадаємо, на засідання “Кримської солідарності” в Сімферополі 27 жовтня прийшли співробітники російської прокуратури в супроводі невідомих у масках, а також співробітника поліції.

Адвокату Едему Семедляєву, юристу Лілі Гемеджи, а також координатору громадського об’єднання “Кримська солідарність” Диляверу Меметову вручили застереження про недопущення порушення законодавства у сфері екстремізму і тероризму.

Пізніше в Криму обмежили доступ до інтернет-ресурсу громадського об’єднання “Кримська солідарність”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter