Денісова відвідала Саакашвілі в грузинській в’язниці: йому надають лише мінімальну допомогу

Дата: 27 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відвідала у в’язниці міста Руставі в Грузії українського громадянина Міхеїла Саакашвілі. За її словами, адміністрація установи надає йому мінімальну допомогу, однак більшого зробити не може.

Про це Омбудсман повідомила у фейсбуку. 

Денісова спілкується з журналістами після відвідин Саакашвілі. Фото: скріншот з відео

За час голодування, як переконує Денісова, у Саакашвілі вже було чотири кризові ситуації, а його стан щодня погіршується. Водночас експрезидент відмовляється від госпіталізації до тюремної лікарні, адже вважає, що там йому загрожуватиме небезпека. 

“Моя колега Омбудсман Грузії (Ніно Ломджарія. – Ред.), обстеживши лікарню колонії, підтвердила, що там немає інфраструктури, аби надати необхідну допомогу в кризовому стані, який може наступити кожного дня внаслідок голодування”, – сказала Денісова. 

Разом з Уповноваженою до Грузії приїхав український лікар, якому, як сподівається Омбудсман, дозволять зустрітись із Саакашвілі сьогодні чи завтра зранку:

“Він (Саакашвілі. – Ред.) каже, що його життя під питанням. Він вважає себе в’язнем Путіна та говорить про те, що найбільше не хоче нашкодити Україні та допустити кровопролиття в Грузії”.

Саакашвілі опинився за ґратами в Грузії 1 жовтня. Як переконують грузинські правоохоронці, до країни він потрапив через порт Поті, куди прибув з українського порту Чорноморськ на кораблі, завантаженому молочними продуктами. На батьківщині колишнього президента заочно засудили до трьох та шести років у справі про перевищення повноважень під час помилування засуджених за вбивство бізнесмена Сандро Гиргвліані та в справі про побиття 2005 року депутата парламенту Валерія Гелашвілі.

Після ув’язнення Саакашвілі президент Володимир Зеленський заявив, що питанням його повернення займатимуться “всі інституції”, зокрема МЗС і посольства, які працюють в обох країнах. У відповідь на це грузинська влада говорить, що підстав для видавання експрезидента, який має громадянство України, немає.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter