Денісова відвідала Марківа в італійській в’язниці

Дата: 04 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відвідала засудженого в Італії до 24 років в’язниці нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у фейсбуку. 

Саме зараз разом з моїм представником з дотримання прав людини в місцях несвободи та процесуальних прав Вячеславом…

Gepostet von Людмила Денісова am Dienstag, 3. Dezember 2019

Марківа утримують у міланській виправній колонії “Опера”, де відбувають покарання особи, які скоїли особливо тяжкі злочини.

“Під час спілкування Віталій наголосив, що для нього ця зустріч була найочікуваніша та надзвичайно важлива. Закликаю державні органи України визначитися зі статусом нашого громадянина Віталія Марківа, засудженого в Італійській Республіці”, – написала Денісова. 

Уповноважена вкотре нагадала, що справа, за яку відбуває покарання український військовий ґрунтується на показах єдиного свідка, а слідство не провело жодних експертиз. 

Як відомо, нещодавно Україна подала апеляційну скаргу на рішення cуду міста Павія, який засудив до 24 років ув’язнення Віталія Марківа.

Українця арештували у 2017 році за підозрою в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська на Донеччині. Там він працював у групі фоторепортерів із напарником-перекладачем, російським правозахисником Андрієм Мироновим.

Італійські прокурори вважають загибель Роккеллі умисним убивством. За їхньою версією, перебуваючи на горі Карачун, Марків передав інформацію про журналістів українській армії. Захист відкидає ці звинувачення, наполягаючи на тому, що журналісти перебували в зоні війни без розпізнавальних знаків і стали жертвами перехресного вогню. Італійська сторона відмовилася від проведення слідчих дій на місці події, а також проігнорувала пропозиції України щодо створення спільної слідчої групи, які висловлювали після арешту Марківа.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter