Денісова звернулась до Нацполіції та місцевих відділків щодо діяльності “Традиції і порядку”

Дата: 19 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відправила запити до Національної поліції та місцевих відділків щодо необхідності розслідування правопорушень, вчинених праворадикальним угрупуванням “Традиція і порядок”.  

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомили “Мережі параюристів”. 

Фото: соціальні мережі “Традиції і порядку”

“Сьогодні ми отримали відповідь від представника Уповноваженої. У листі йдеться про те, що у відповідь на наше звернення було направлено запит до правоохоронних органів за місцем вчинення правопорушень щодо необхідності їх розслідування. Також від імені Уповноваженої було відправлено звернення до голови Нацполіції та Управління нацполіцією з проханням вжити заходів щодо забезпечення належного реагування працівниками поліції на “інциденти, вчинені на ґрунті нетерпимості”, – йдеться у повідомленні.  

Нагадаємо, що раніше понад 30 громадських організацій звернулися до Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, щоб вона перевірила, чи відповідає чинному законодавству діяльність праворадикальної організації “Традиція і порядок”.

У своїй відповіді Омбудсман зазначила: вона занепокоєна тим, що представники “Традиції і порядку” систематично та переважно безкарно поширюють заклики проти окремих груп населення і вчиняють сплановані дискримінаційні дії. Денісова також закликала правоохоронців належно, з урахуванням мотиву нетерпимості, розслідувати злочини, скоєні праворадикальною організацією “Традиція і порядок”.  

Натомість керівник угруповання Богдан Ходаковський подав до Верховної Ради скаргу на дії Уповноваженої з проханням звільнити її з посади. Він вбачає, що Омбудсман порушила презумпцію невинуватості, завдала шкоди честі, гідності та діловій репутації представників угруповання. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter