Денісова попросила СБУ знайти хакерів, які атакують сайт Омбудсмана

Дата: 13 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до керівництва Служби безпеки, щоб там розпочали розслідування та знайшли хакерів, які атакують сайт Омбудсмана. 

Про це вона повідомила на власній сторінці у фейсбуку. 

⚡️⚡️На офіційний вебсайт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснюють масовані сторонні атаки❗️Як…

Опубліковано Людмилою Денісовою Середа, 13 травня 2020 р.

За словами Денісової, атаки невідомих хакерів активізуються після того, як Омбудсман розповідає про українських полонених та політв’язнів, яких утримують у Росії та на окупованих територіях Донбасу й Криму. 

“На офіційний вебсайт Уповноваженого ВРУ з прав людини здійснюють масовані сторонні атаки, які унеможливлюють нормальне функціонування ресурсу, а іноді – призводять до його зупинки та втрати інформації. До прикладу, вчора, після повідомлення про підозру зараження на коронавірусну інфекцію українського політв’язня Сергія Бугайчука, сайт двічі піддавався таким атакам“, – розповіла Омбудсман. 

В Офісі Уповноваженої наголошують, що атаки відбуваються систематично вже протягом півтора року: 

“1 вересня 2018-го сайт інфікували вірусом, який заблокував доступ до будь-якого його розділу, окрім головної сторінки. 14 травня 2019-го сторонні особи отримали повний контроль над файловою структурою, через що сайт був заблокований. 18 квітня 2020-го до бази даних було завантажено шкідливе програмне забезпечення, що генерувало сторонні посилання на кожній сторінці сайту. Подібні випадки можна перелічувати й далі”.

Денісова наголосила, що щодня, окрім повідомлень про політв’язнів, на сайті Омбудсмана публікують понад 30 новин про моніторингові візити в межах реалізації національного превентивного механізму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter