Денісова повідомила про підозру на коронавірус в українського політв’язня Бугайчука

Дата: 12 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Адміністрація російської колонії підозрює в українця Сергія Бугайчука коронавірус. 

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова

⚡️⚡️В українського політв'язня Сергія Бугайчука підозра на зараження коронавірусною інфекцією – з'явилися симптоми…

Опубліковано Людмилою Денісовою Вівторок, 12 травня 2020 р.

Погіршення стану здоров’я українця, якого засудили до дев’яти з половиною років колонії, сталося після того, як його етапували з Брянського СІЗО до в’язниці в Москві. Спочатку Бугайчука помістили на 14-денний карантин, який пізніше продовжили до 21 дня. Російські лікарі стверджують, що українець контактував з людиною, в якої підтвердили коронавірус. 

“З’явилися симптоми гострої респіраторної хвороби: сухий кашель, підвищена температура, сильний головний біль та біль у суглобах”, – розповіла Денісова про погіршення здоров’я в чоловіка. 

Водночас адміністрація установи, куди перевели Бугайчука, досі не забезпечила його належною медичною допомогою, не зробила жодного аналізу й не надала засобів індивідуального захисту та дезінфекторів. 

Денісова вже звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової, щоб та проконтролювала надання українцю необхідної допомоги й засобів захисту. 

Нагадаємо, що Сергія Бугайчука, провідника пасажирського вагона депо “Ковель”, російські силовики затримали 11 липня 2018 року. Його звинувачують у незаконному обігу і зберіганні зброї та боєприпасів, які він нібито перевозив через кордон. Чоловіка засудили до дев’яти років і шести місяців позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Раніше Омбудсман повідомляла, що Бугайчука в російській в’язниці тримають у неналежних умовах. За час перебування в ув’язненні чоловік схуд на 30 кілограмів, у нього з’явився біль у правому боці та проблеми із серцем, а шкіра всього тіла вражена грибковими захворюваннями.

Офіційно правозахисники Багайчука до списку політв’язнів не вносили. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter