Декільком групам мігрантів на білорусько-польському кордоні вдалося потрапити до ЄС

Дата: 10 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Дві великі групи мігрантів потрапили на територію Польщі з Білорусі. 

Про це повідомляє видання Onet.

Фото: твіттер-сторінка terytorialsi

Двом великим групам мігрантів вдалося прорватися на територію країни 9 листопада в районі Кринків та Біловежі. Польські прикордонники наголошують, що в обох випадках паркани прорвали, застосувавши силу. Частину людей затримали, однак деяких досі шукають.

Спокійнішою є ситуація біля Кузниці: там мігранти отримують їжу від білорусів, а також мають намети, спальні мішки та розпалюють багаття. 

З 8 листопада на білорусько-польському кордоні спостерігають нове загострення: тисячі мігрантів колонами підійшли, зокрема, до прикордонного переходу Брузги – Кузниця, який через це закрили вже наступного дня. До кордону також стягнули 13 тисяч військових з усіх чотирьох дивізій польської армії. 

Лише 9 листопада, як зазначають польські прикордонники, вони зафіксували 599 спроб нелегального перетину кордону, затримали дев’ять людей та ухвалили 48 рішень про виїзд з території країни.

Криза з біженцями на кордонах між Польщею, Латвією, Литвою та Білоруссю посилилася після примусової посадки літака Ryanair у Мінську в травні та заяв самопроголошеного президента республіки Олександра Лукашенка про те, що влада республіки більше не стримуватиме нелегальних мігрантів. Через збільшення їхньої кількості спочатку в Литві оголосили режим загальнонаціональної надзвичайної ситуації, а пізніше аналогічний режим на кордоні запровадили Латвія і Польща. 

Люди, які опинились у пастці між Білоруссю та ЄС, перебувають у нелюдських умовах та вмирають. Раніше правозахисники за допомогою супутникових знімків з’ясували, що польська влада в серпні примусово повернула групу афганських мігрантів до Білорусі попри те, що до цього ці ж люди просили про захист у польського уряду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter