Декількох ув’язнених у Криму громадян України помістили в “яму” – Омбудсман

Дата: 21 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова отримала інформацію, що декількох ув’язнених у Криму громадян України помістили в “яму” (дуже тісну камеру).

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, коментуючи зустріч із головою моніторингової місії ООН із прав людини в Україні Фіоною Фрейзер.

“Тривожні новини надійшли з Криму. Мені стало відомо про утримання у так званій “ямі” кількох громадян України. Серед них – затриманий два тижні тому Дилявер Гафаров. До карцеру потрапили й учасники “справи Веджіє Кашка” – Бекір Дегерменджи, Руслан Трубач, Казім Аметов. Ще двоє кримських татар опинились у “спецблоці” у Ростові-на-Дону. Обидвоє – фігуранти “справи Хізб ут-Тахрір” Ремзі Меметов та Енвер Мамутов”, – зазначила вона.

Омбудсман уточнила, що вже звернулася до українського консула, щоб він “перевірив цю інформацію”.

1 листопада ФСБ Росії повідомила, що в Криму затримали жителя Кіровського району Криму за звинуваченням в участі в “діяльності незаконних збройних формувань на території України”. Йшлося про продавця в магазині із села Жемчужина Криму Кіровського району Дилявера Гафарова. Пізніше його заарештували. Міністерство закордонних справ України засудило арешт Гафарова і висловило протест Росії.

Раніше фігурантів “справи Веджіє Кашка” Бекіра Дегерменджи, Руслана Трубача, Казіма Аметова залишили під арештом до 7 грудня. Кримський адвокат Едем Семедляєв вважає злочином утримання Дегерменджи в слідчому ізоляторі.

У листопаді цього року фігурант Бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір” Енвер Мамутов повідомив про “холод, комах і стелі, що протікають”, у спецблоці СІЗО Ростова-на-Дону. Мамутов та інші заарештовані у цій справі Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров залишаться в СІЗО Ростова-на-Дону до 11 січня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter