ДБР з’ясовує, як прикордонник застрелив у голову чоловіка, що намагався перетнути закритий кордон з Румунією

Дата: 17 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Детективи ДБР затримали на кордоні із Румунією військовослужбовця ДПСУ, якому готуються повідомити про підозру у перевищенні службових повноважень через вбивство цивільного чоловіка. 

Про це пресслужба відомства розповіла у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.

Ілюстраційне зображення прикордонних стовпчиків Україна-Румунія на хребті Мармарош. Фото: вікіпедія

Нині на сайті ДБР повідомлення про затримання військового немає. 

За даними, які повідомили журналістам, 15 травня близько 19-ї години військовослужбовці прикордонного загону під час патрулювання помітили чоловіка, який прямував у бік кордону з Румунією. На вимогу зупинитись він не зреагував, натомість почав бігти. Під час переслідування військовослужбовці здійснили “кілька попереджувальних пострілів із табельної зброї”.

“Згодом вони виявили тіло чоловіка з кульовим пораненням голови”, – кажуть у ДБР. 

Вбитому було 39 років, родом він з Дніпра. 

У прикордонників існує спеціальна інструкція про поводження зі зброєю, один з пунктіві 2.2.4. якої мовить: “У разі неможливості уникнути застосування сили вона не повинна перевищувати міри, необхідної для виконання покладених на прикордонників обов’язків, і має зводитись до мінімуму можливості завдання шкоди здоров’ю правопорушників та інших громадян”.

Затриманому прикордоннику готуються повідомити про підозру у перевищенні влади чи службових повноважень співробітником правоохоронного органу. Якщо суд визнає його винним, то він може отримати до 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, що у травні в Тисі знайшли тіло 29-го чоловіка, який незаконно намагався перетнути закритий кордон. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter