ДБР завершило розслідування справи щодо силовика, який переслідував майданівців

Дата: 13 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Слідчі управління в справах майдану в Державному бюро розслідувань завершили розслідування справи щодо колишнього старшого слідчого, який безпідставно оголосив підозри майданівцям.

Про це повідомили у відомстві. 

У 2014–2014 роках, за версією слідчих, колишній правоохоронець безпідставно склав і підписав повідомлення про підозру трьом учасникам Євромайдану. Згодом за його клопотанням усіх трьох майданівців суд також протиправно відправив під арешт. Колишній слідчий міліції підозрюється в зловживанні владою та службовим становищем, службовому підробленні, притягненні явно невинуватого до кримінальної відповідальності та незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій.

Наразі сторона захисту та потерпілі ознайомлюються з матеріалами провадження, після чого обвинувальний акт скерують до суду. 

Нагадаємо, що на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності. Нещодавно й правозахисна організація Amnesty International зафіксувала сповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter