ДБР вручило ексдепутатці Чорновол підозру в навмисному вбивстві під час Євромайдану

Дата: 10 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Слідчі Державного бюро розслідувань вручили підозру в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб, колишній депутатці від партії “Європейська солідарність” та активістці Євромайдану Тетяні Чорновол.

Про це повідомили у відомстві.

З обшуком до Чорновол правоохоронці прийшли рано-вранці 10 квітня. Вони вилучили в неї куртку, каску та рюкзак, у яких жінка нібито була 18 лютого 2014 року. Цього дня, за версією правоохоронців, вона керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі офісу Партії регіонів. Тоді в будівлі перебував 66-річний працівник, який загинув унаслідок пожежі.

У ДБР наголошують, що знайдені речі мають “доказове значення для розслідування”. Також у колишньої нардепки вилучили “предмети з ознаками холодної та вогнепальної зброї та набої”. Сама вона стверджує, що правоохоронці забрали нагородну зброю, яку нібито не мали права вилучати.

 

 

Вилучили, за словами Чорновол, і її телефон. Правоохоронці нібито обшукували будинок повністю.

“У мене тут живе велика сім’я, багато речей – обшукували скрізь: і підвал, і погріб”,розповідала вона після обшуку.

За словами Чорновол, їй повідомляють про підозру за вісьмома статтями, покарання в половині з яких сягає від 5 до 15 років позбавлення волі. У повідомленні ДБР ідеться про те, що в разі доведення провини їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

“Це політичні репресії. Це справа за Майдан. Проти мене як проти активіста Майдану”, – відреагувала на обшук Чорновол.

Колишня народна депутатка не приховує, що 2014 року разом зі своїм чоловіком підпалювала офіс Партії регіонів, однак заперечила свою причетність до вбивства, у якому її звинувачує ДБР. Після обшуку вона розповіла, що сама закликала активістів Майдану не вбивати опонентів, та нагадала, що разом зі своїм нині покійним чоловіком їздила на Донбас.

Як відомо, у грудні 2013 року на Чорновол, яка підтримувала Євромайдан, вчинили замах. На трасі під Києвом її машину протаранив чорний Porsche Cayenne. Згодом молодики побили її до втрати свідомості й залишили в кюветі. 

Нагадаємо, що на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності. Нещодавно й правозахисна організація Amnesty International зафіксувала сповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter