ДБР скерувало до суду обвинувачення у вбивстві Кирила Тлявова

Дата: 24 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальні акти щодо чотирьох осіб, причетних до вбивства п’ятирічного Кирила Тлявова в травні поточного року. 

Про це повідомили у відомстві. 

Усіх чотирьох звинувачують у хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї, а одного – у вбивстві дитини з необережності. У ДБР повідомили, що з 1 червня поточного року слідчі в справі провели:

  • 53 допити свідків та підозрюваних;
  • понад 66 негласних слідчих (розшукових) дій;
  • більш ніж 10 оглядів ділянок місцевості, зокрема за участю спеціаліста в галузі балістики з використанням металошукача, а також спеціаліста-геодезиста; 
  • понад 10 слідчих експериментів; 
  • отримано та проаналізовано записи з камер відеоспостереження, розташованих у м. Переяславі-Хмельницькому; 
  • понад 20 експертиз (судово-медичні, балістичні, молекулярно-генетичні, дактилоскопічні, судово-психологічні, ситуативних обставин тощо), з яких шість комплексних.

Нагадаємо, у листопаді в ДБР назвали ім’я інспектора поліції, який стріляв у хлопчика. Ним виявився Іван Приходько – єдиний підозрюваний у справі, який обіймав таку посаду. 

Як відомо, 31 травня патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець у місті Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, а згодом вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках. Під час стрільби один з правоохоронців поцілив у п’ятирічного Кирила, влучивши йому в голову. Дитину відразу ж відправили до лікарні, де прооперували, але її стан залишався вкрай тяжким. 

На початку червня Кирило помер від отриманих поранень. Унаслідок цього голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку з посади та просив керівництво Нацполіції скерувати його до зони проведення Операції Об’єднаних сил. Голів поліції в Переяславі-Хмельницькому також усунули з посад, а патрульних, імовірно винних у смерті дитини, посадили до СІЗО на два місяці. 

Згодом підозру вручили другові поліцейських Дмитру Кривошею та 15-річному сину одного з правоохоронців

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter