ДБР підозрює в катуванні онкохворої ув’язненої тюремників з Дніпропетровщини

Дата: 28 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження щодо працівників однієї з установ виконання покарань на Дніпропетровщині, які, ймовірно, катували онкохвору ув’язнену. 

Про це розповіла перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко.

Днями розпочали кримінальне провадження за ст. 127 КК України (катування) щодо працівників однієї з установ виконання…

Gepostet von Ольга Варченко am Montag, 28. Oktober 2019

Провадження за статтею “Катування” розпочали після звернення представника Уповноваженої Верховної Ради з прав людини щодо ситуації з онкохворою ув’язненою, якій не надавали медичної допомоги. У повідомленні Варченко не називає імені ув’язненої, але відомо, що на початку жовтня правозахисники просили відповідні органи відреагувати на ситуацію з ув’язненою на Дніпропетровщині Анною Солоповою, яку медики в колонії відмовилися лікувати від раку лімфатичної системи. 

Історію дівчини тоді розповів її адвокат Геннадій Токарев. Солопова потрапила під варту, коли їй було лише 19 років. В ув’язненні у дівчини діагностували рак лімфатичної системи, який потребував термінового лікування. Проте медичні працівники не надавали їй належної допомоги, а тому вона подала позов до ЄСПЛ.

Починаючи з квітня минулого року дівчина отримувала лікування, адже до справи долучились Омбудсман та правозахисники, а згодом уже ЄСПЛ визнав, що через бездіяльність лікарів Україна порушила права жінки, та зобов’язав медиків допомогти ув’язненій. 

Наслідки відмови тюремних медиків лікувати Солопову

У серпні цього року Солоповій несподівано повідомили про переведення до іншої колонії, а перед етапуванням жорстоко побили.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter