ДБР перевіряє голову КС на причетність до злочинної організації

Дата: 30 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

ДБР розслідує низку кримінальних проваджень, у яких слідчим шляхом перевіряють голову Конституційного Суду України Олександра Тупицького до скоєння злочинів у складі злочинної організації.

Про це повідомили у відомстві. 

Голова КСУ Олександр Тупицький

Слідчі досліджують вплив неназваної злочинної організації на діяльність господарських судів, ухвалення ними неправосудних рішень в інтересах наближених осіб для незаконного відчуження майнових активів. Голову КСУ перевіряють на участь у злочинній організації, скоєнні злочинів, а також у приховуванні останніх.

Нагадаємо, що причиною уваги ДБР стало рішення Конституційного Суду, який скасував кримінальну відповідальність за неправдиве декларування посадовців і депутатів, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК. До цього правоохоронці з НАЗК виявили ознаки декларування неправдивої інформації у двох суддів Конституційного Суду – Ірини Завгородньої та Сергія Головатого. При цьому Головатий не підтримав рішення колег щодо зняття відповідальності за неправдиве декларування. 

Щодо самого Тупицького, то, за даними журналістів, він не задекларував землю в Криму, власником якої став після окупації.

Наразі президент Володимир Зеленський просить парламент припинити повноваження всіх суддів КСУ.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter