ДБР, можливо, прийшло з обшуками до скандального екссудді Ємельянова

Дата: 25 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

До звільненого у 2021 році з посади судді Вищого господарського суду Артура Ємельянова могли прийти з обушком детективи ДБР. 

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє “Українська правда”. 

Фото: Верховний Суд

За даними УП, правоохоронці проводять понад 10 обшуків у межах розслідування щодо можливого пособництва державі-агресору з боку Ємельянова, який нині працює адвокатом.

Ємельянов є фігурантом численних журналістських розслідувань про причетність як до корупції, так і до рейдерських захоплень. Розслідувачі казали, що ще за часів Віктора Януковича суддя налагодив схему, маючи можливість у ручному режимі розподіляти справи на “потрібних” суддів. 

Окрім цього, були й питання до декларації посадовця. Так, 2015 року він не вказав, що володів 12 квартирами. Також в активі судді також були рахунки в Ліхтенштейні на 300 мільйонів гривень, корупційне походження яких українська сторона не змогла довести, тож їх розморозили.

У 2021 році суддю звільнили за вчинення “істотного дисциплінарного проступку”, адже підозрювали в тиску на колег низки господарських судів, які він раніше очолював. 

Нагадаємо, що нещодавно депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у держзраді, взяли під варту на два місяці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter