ДБР ідентифікувало двох російських військових, які катували жителів Київщини

Дата: 23 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

ДБР ідентифікувало двох російських окупантів, які тероризували та знущалися з цивільного населення Бородянки та Макарова під час окупації Київщини. Військовим РФ повідомили про підозру.

Про це написала пресслужба Державного бюро розслідувань. 

“Працівники ДБР повідомили про підозру двом військовослужбовцям 37 окремої гвардійської мотострілецької Донської Будапештської Червоного прапора ордена Червоної зірки бригади, 36 загальновійськової армії Східного військового округу ЗС РФ (військова частина 69647 с. Кяхта, Бурятія)”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що російські військові, які зайшли на територію Київщини, не лише використовували цивільне населення як “живий щит”, а й застосовували проти нього тортури та інші види насильства.

Крім того, військові РФ обстрілювали житлові й інфраструктурні будинки та займалися мародерством. 

Отже, двом російським окупантам повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

У ДБР наголосили, що ідентифікація інших військових злочинців армії РФ та документування їхніх злочинів триває.

Нагадаємо, що в липні українські спецслужбовці ідентифікували ще чотирьох російських військових, які катували цивільних під час окупації Київщини. Йдеться про рядового Владислава Миколайовича Осіпова, підполковника Андрія Миколайовича Єрмишка та сержантів Петра Миколайовича Данилова і Дениса Андрійовича Єренкова

Слідчі кажуть, що на початку березня вони в складі 64 окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії РФ перебували на території Бучі й жорстоко катували місцеву родину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter