“Давайте разом нищити Захід і США”: росіяни намагались завербувати камандирів “Азову” у полоні

Дата: 06 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У російському полоні ФСБ та розвідка намагались завербувати “азовців”. 

По це розповів начальник штабу полку “Азов”, майор Богдан Кротевич з позивним “Тавр”.

Іван Ігнатьєв, Микита Надточій, Богдан Кротевич та Ілля Самойленко. Скриншот відео

Кротевич сказав, що щодо “азовців” у росіян була відпрацьована стратегія. 

“Коли ми вийшли з полону, вони хотіли, так би мовити, завербувати “Азов” як підрозділ тим, що: “хлопці, ви гарно воюєте, давайте разом знищувати Захід і США”… В “азовців” була одностайна думка: вони наші вороги, ми українські військові. Україна – наша Батьківщина. Я народився в 1993 році, у незалежній Україні. Для мене мотивація воювати з будь-ким, хто нападе на мою країну… Багато хто так відповів, і ця історія закінчилась”, – розповів військовий. 

Перші п’ять днів усі українські військові були разом, однак потім офіцерів вивезли, не дозволивши навіть забрати речі. Військових перевезли до Москви, де тримали в одиночних камерах. Звільнених командирів, які нині знаходяться в Туреччині, окрім Сергія Волинського, також утримували в одиночних камерах у столиці РФ.

“Ми 120 днів не бачили світу”, – зазначив Кротевич. 

Полонені військові, за словами Кротевича, не знали про так званий “трибунал”, який готувало щодо них російське керівництво. Загалом у РФ завели понад 1 300 кримінальних проваджень проти понад 400 українських полонених, зокрема, принаймні 220 людей підозрюють у скоєнні “злочинів проти миру і безпеки людства”. Спроби Росії судити їх є воєнним злочином. 

“Азовці” поки не розповідають багато деталей про полон, адже у неволі досі залишаються їхні побратими, яким це може нашкодити. 

25 бійців, яких евакуювали з Маріуполя гелікоптерами, за словами виконуючого обов’язки командира “Азову” майора Микити Надточія, повернулися у стрій і продовжують захищати Україну. 

Нагадаємо, що нещодавно оприлюднили світлини з пресофіцером полку “Азов” Дмитром Козацьким після полону. Його фотографії з маріупольського заводу “Азовсталь” стали відомими на весь світ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter