Данія знімає всі коронавірусні обмеження

Дата: 27 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

З 10 вересня в Данії скасують усі коронавірусні обмеження. 

Про це повідомляє видання DR.

Голова МОЗ Данії Магнус Хеніке. Фото: tv2lorry.dk

З початку пандемії в 6-мільйонній Данії виявили понад 340 тисяч інфікованих осіб, а близько 2,5 тисячі пацієнтів померли від ускладнень. 

Наразі громадянам під час відвідування громадських місць необхідно надавати довідки про вакцинацію або перенесене захворювання. Крім того, діють обмеження на нічний продаж алкоголю і чисельність учасників заходів у закритих приміщеннях. З 10 вересня ці обмеження планують зняти. 

За словами голови МОЗ Магнуса Хеніке, обмеження тривали “довше, ніж необхідно”, і зараз пандемія в країні перебуває “під контролем”.

“Незважаючи на те що зараз ми в доброму становищі, хвороба нікуди не зникла. І уряд без вагань вживе необхідних заходів, якщо пандемія знову поставить під загрозу важливі сфери суспільства”, – запевнив міністр. 

Ще в середині липня в Данії вакцинували понад 50% населення, що дозволило, наприклад, скасувати масковий режим у транспорті. Станом на кінець серпня щеплення проти ковіду отримали понад 80% громадян. Щеплення є добровільним, а зробити його можуть люди віком від 12 років. 

Однак навіть у вересні без змін залишаться правила в’їзду до країни, які регулюються окремою міжпартійною угодою. Її термін закінчується в жовтні. 

В Україні уряд продовжив термін адаптивного карантину до 1 жовтня, а доступ до вакцинації всім охочим після 18 років відкрили в липні. До цього пріоритет мали групи ризику, зокрема літні люди, медики та військові. 

Для отримання щеплення можна обрати один з пунктів вакцинації на сайті МОЗ. Також вакцинуватися можна в пунктах масової вакцинації чи за допомогою мобільної бригади, що виїжджає до колективів кількістю понад 50 людей та маломобільних груп населення. Вакцинація є безкоштовною. 

Нагадаємо, що в курортному місті Моршин на Львівщині вакцинували понад 60% дорослого населення, а тому там перестали виявляти нові випадки захворювання. 

Фотографія обкладинки: magnussonlaw.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter