Данія та ПРООН закупили медобладнання для реабілітації людей з інвалідністю, що постраждали від війни

Дата: 06 Березня 2023
A+ A- Підписатися

За кошти уряду Данії Програма розвитку ООН в Україні закупила реабілітаційне обладнання для стаціонарного медичного відділення, яке працює на базі протезного заводу в Дніпрі. Там люди з інвалідністю, зокрема й військові, можуть пройти безплатне обстеження та розпочати комплексну реабілітацію під супроводом фахівців.

Про це повідомляє пресслужба ПРООН.

Фото: Програма розвитку ООН

“Я вірю, що завдяки цьому обладнанню експерти, які працюють тут, зможуть допомогти більшій кількості людей, яких зачепила війна. Ми бачимо наше ключове завдання в тому, щоб масштабувати такі ініціативи на загальнонаціональному рівні задля розширення інклюзивної та стабільної медичної системи України, що відповідатиме потребам українців під час і після війни”, – заявив керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру Нільс Крістенсен.

На базі медичного центру можна отримати психологічну, фізіологічну та менторську допомогу. Консультації проводять лікарі-ортопеди та травматологи, а фахові спеціалісти можуть пройти професійну підготовку.

Фото: Програма розвитку ООН

Крім того, з приводу безплатного протезування можна звернутися за телефонними номерами: +38 (050) 450 72 13, +38 (091) 340 18 51 та +38 (068) 462 34 13.

Раніше ZMINA писала, що до реабілітаційних команд у лікарнях зобов’язали залучати протезистів. На практиці, як пояснювали в уряді, це означатиме, що не потрібно буде звертатися до різних медиків, а процес протезування та подальшої реабілітації стане максимально простим.

Фото: Програма розвитку ООН

Нагадаємо, що в межах державної програми забезпечення військовослужбовців і військовослужбовиць протезами та ортезами спеціальними виробами для занять спортом, сума відшкодування за виготовлення цих виробів сягнула 2,4 мільйона гривень. 

Із 2017 року, за даними Мінсоцполітики, учасники бойових дій отримують фахову допомогу з протезування / ортезування виключно в Україні, а за кордон відправляють лише тих, хто має складні випадки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter