Данія першою з країн ЄС скасувала всі коронавірусні обмеження

Дата: 01 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Данія з 1 лютого скасувала коронавірусні обмеження: Covid-19 тут перестали вважати “соціально критичною хворобою”, отже всі пов’язані з епідемією обмеження втратили чинність.

Про це повідомили на сайті France24.

Джерело: pixabay.com

У країні більше не використовуватимуть ковід-сертифікат як перепустку на масові заходи, використання маски в місцях скупчення людей чи як перепустки до певних закладів не буде обов’язковим. Виняток становлять лише будинки для літніх людей та медичні заклади. Водночас бари та ресторани працюватимуть без обмежень, також відкриються нічні клуби.

Прем’єрка країни Метте Фредеріксен заявила, що Данія повертається до життя, яке було до пандемії коронавірусу. Проте зазначила, що не можна з певністю сказати, що всі обмеження залишаться в минулому назавжди.

“Ми не знаємо, чого чекати восени, чи не прийде ще якийсь новий штам”, – сказала вона.

Рішення про скасування карантинних обмежень уряд Данії ухвалив на піку хвилі епідемії. Починаючи з 4 січня 2022 року тут щодня реєструвалося від 25 до більш ніж 51 тисячі нових випадків захворювання. 

Попри це із 16 січня уряд послабив карантинні обмеження та дозволив роботу низки закладів, які були зачинені із середини грудня. Аргументували це тим, що штам “Омікрон”, який домінує зараз, рідше призводить до тяжкого перебігу захворювання та госпіталізації.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Всесвітня організація охорони здоров’я закликала країни світу скасувати або зменшити обмеження на міжнародні подорожі та поїздки. Організація визначила, що такі обмеження не є досить ефективними для протидії поширенню хвороби, а також збільшують економічний та соціальний стрес у державах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter